Loading...

2004 metų Šv. Onos atlaidų krepšinio turnyras

Jau keletą metų Pandėlyje vyksta didžiulės sporto šventės, kuriose komandos varžosi keliose sporto šakose. 2004 metais buvo atgaivinta tradicija rengti krepšinio turnyrus per liepos paskutinį sekmadienį vykstančius Šv. Onos atlaidus ir miestelio šventę. Būtent nuo šios datos ir skaičiuojama Pandėlio švenčių istorija. Kviečiame paskaityti 2004-07-25 dienos straipsnelį iš pirmojo renginio.

Nuotraukų galerija

Turnyras miestelyje yra tradicinis, vyksta kiekvienais metais. Šiais metais komandų užsiregistravo nedaug, vos penkios.

Komandų pavadinimai ir sudėtys:

„Pandėlys“: M.Karaliūnas, J.Karaliūnas, V.Joneliūkštis, Š.Kaladė ir K.Baltušis.
„Burundukai“: A.Danilevičius, A.Pakarna, M.Petronis, T.Augulis ir M.Palivonas.
„Liepsna“: A.Puteika, A.Mišenis, Juodelis, Kaldys, Žukas, Smirnovas, Smirnovas, J.Adomėnas.
„Giminės“: M.Dovydėnas, G.Dovydėnas, M.Žalkauskas, A.Sapožnikovas, A.Baikauskas, A.Ščigalovas.
„Pachmielas“: M.Malakauskas, E.Kaladė, Andrius S., Remigijus E. ir Arūnas R.

Pirmosios turnyrą pradėjo „Pandėlio“ ir „Burundukų“ komandos. Komandų pajėgumas aiškiai skyrėsi ir per pirmąją kėlinį leidę „Burundukams“ įmesti vos 2 taškus, „Pandėlio“ komandos atstovai pelnė 26 ir viskas jau buvo aišku, „Pandėlio“ komandoje aktyviai žaidė visi žaidėjai. Galutinis rungtynių rezultatas 50:16 „Pandėlio“ naudai.

Toliau turnyre žaidė „Liepsnos“ ir „Giminių“ ekipos. Iš pradžių kova vyko taškas į tašką ir pirmasis kėlinys baigėsi 13:10 „Liepsnos“ komandos naudai. Antrajame kėlinyje pradėjo ryškėti „Liepsnos“ pranašumas ir ši komanda laimėjo dešimties taškų persvara – 27:17.

Trečiosios turnyro rungtynės vyko tarp „Pandėlio“ ir vos paskutinę minutę užsiregistravusios komandos skambiu pavadinimu „Pachmielas“. Nors iš pradžių „Pandėlio“ komandai nesisekė pelnyti taškų, tačiau po trijų iš eilės pataikytų Š.Kaladės tritaškių pandėliečiai palaužė „Pachmielo“ komandą ir vėl per pirmąjį kėlinį praleidę vos 2 taškus, rungtynes laimėjo 39:9.

Toliau susitiko „Burundukų“ ir „Liepsnos“ komandos. Pirmąsias rungtynes labai prastai žaidę „Burundukai“ šiose jau atrodo kur kas geriau ir tik paskutinėmis akimirkomis nusileido „Liepsnai“. Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 8:15 „Liepsnos“ naudai, o rungtynės baigėsi 5 taškų „Liepsnos“ pergale 28:23.

Po šių rungtynių į aikštę išėjo „Giminių“ ir „Pachmielo“ komandos. Rungtynės vyko taškas į tašką, abi komandos žaidė gana grubokai ir neiviena nenorėjo pasiduoti. Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 12:8 „Pachmielo“ naudai. Šią persvarą dar padidinę 2 taškais, pastarosios komandos atstovai ir šventė pergalę 21:15.

Kitas rungtynes žaidė „Pandėlio“ ir „Giminių“ komandos. Rungtynes gana nervingai pradėję „Pandėlio“ komandos žaidėjai, vėliau po truputį įsivažiavo ir vėl šventė įtikinamą pergalę – 34:20. Rezultatas po pirmojo kėlinio buvo 21:9.

„Liepsnos“ ir „Pachmielo“ rungtynėse vėl vyko atkakli kova, po pirmojo kėlinio 4 taškais pirmavo „Liepsna“ ir daugiausia A.Puteikos pastangomis šiai komandai pavyko išlaikyti turimą persvarą ir laimėti rungtynes 24:20.

Kitas rungtynes žaidė „Burundukų“ ir „Giminių“ komandos. „Giminių“ komanda pademonstravusi gerą gynybą per rungtynes praleido vos 2 taškus ir laimėjo rungtynes rezultatu 21:2. „Burundukai“ turnyre liko neiškovoję nė vienos pergalės.

Buvo nuspręsta rato rungtynių tarp „Liepsnos“ ir „Pandėlio“ nebežaisti, nes šios abi komandos vistiek po to būtų turėjusios žaisti finale, tad finalas vyko iš karto. Iš pradžių abiems komandoms sunkiai pavykdavo pelnyti taškus, tačiau pirmieji įsivažiavo „Pandėlys“, o jų sustabdyti jau „Liepsna“ nebesuspėjo. Po pirmojo kėlinio „Pandėlio“ persvara buvo 16:6, o po antrojo dar didesnė 39:23. „Liepsna“ laikėsi tik vieno A.Puteikos pastangomis. Jis įmetė tris tritaškius. „Pandėlio“ komandai taškus dažnai pelnydavo Š.Kaladė ir V.Joneliūkštis. Komanda žaidė komandinį krepšinį, todėl visi turėjo galimybes pasižymėti.

Taigi turnyre triumfavo „Pandėlys“, antri liko „Liepsnos“ krepšininkai, trečioje vietoje „Pachmielas“, ketvirti liko „Giminės“, o penkti pergalės neiškovoję liko „Burundukai“. Visos komandos buvo apdovanotos prizais. Ačiū rėmėjams. Kviečiame kitais metais turnyre dalyvauti ir daugiau komandų.

Close