Loading...

2005 metų Šv. Onos atlaidų krepšinio turnyras

2005 metais turnyras šiek tiek išsiplėtė ir jame jau dalyvavo 8 komandos, o tuo metu tai atrodė išties nemažai. Kviečiame pasiskaityti.

Nuotraukų galerija

Dalyvauti turnyre atvyko net aštuonios komandos iš keleto aplinkinių rajonų. Dalyvavo: Pandėlio „Pandėlio“, Pandėlio „Jauni greiti ir įsiutę“, „Jaunimas“, Skapiškis, Vabalninkas, Suvainiškis, „Giminės“, „Sporto gatvė“.

Komandos burtais buvo suskirstytos į du pogrupius po 4 komandas. Į A pogrupį pateko: Pandėlys, Jaunimas, Giminės ir Skapiškis. B pogrupyje žaidė Vabalninkas, Sporto gatvė, Suvainiškis, Jauni greiti ir įsiutę.

Rungtynės vyko penki prieš penkis per visą aikštelę, vienas kėlinukas truko 10 minučių, buvo žaidžiami du kėlinukai.

Iš pradžių komandos rato sistema sužaidė rungtynes su savo pogrupio komandomis, po to pirmos dvi komandos pateko į pusfinalius. Po pirmųjų rungtynių iš turnyro pasitraukė Skapiškio.

Pogrupių varžybų rezultatai.
A pogrupis
Pandėlys – Giminės 22:25
Jaunimas – Skapiškis 19:24 (rezultatas į turnyrinę lentelę neįtrauktas)
Pandėlys – Jaunimas 31:30
Jaunimas – Giminės 35:37

B pogrupis
Vabalninkas – Suvainiškis 16:9
Sporto gatvė – Jauni greti ir įsiutę 25:29
Vabalninkas – Sporto gatvė 22:20
Suvainiškis – Jauni greiti ir įsiutę 26:14
Vabalninkas – Jauni greiti ir įsiutę 34:29
Sporto gatvė – Suvainiškis 0:20

Visoms trims A pogrupio komandoms lemiamos buvo paskutinės rungtynės tarp Giminių ir Jaunimo. Gana netikėtai Giminės 37:35 įveikė galingai atrodžiusią Jaunimą komandą, kuriai atstovavo: P.Adomėnas, K.Baltušis, M.Jukna, E.Vilimas, G.Kavaliauskas. Giminės laimėję šias varžybas savo pogrupyje užėmė pirmąją vietą ir į antrąją iškėlė Pandėlio komandą. Jaunimui norint patekt į pusfinalį užteko pergalės minimalia persvara, bet tada į pusfinalį nebūtų patekusi Pandėlio komanda, jeigu Jaunimas būtų laimėjęs 7 arba daugiau taškų tada būtų patekę ir jie, ir Pandėlio komanda.

Pirmąją vietą pogrupyje užėmė Giminės, antra liko Pandėlio ekipa.
B pogrupio rungtynės vyko taip pat atkakliai, paskutinėse rungtynėse Vabalninko ekipa įveikė jaunuosius Pandėlio žaidėjus ir gana tvirtai užėmė pirmą vietą pogrupyje, antra vieta atiteko Suvainiškiui, kuriam atstovavo ir Rokiškio PK viršininkas S.Meliūnas.

Pusfinaliuose susitiko: Giminės – Suvainiškis, Vabalninkas – Pandėlys.
Pirmieji jėgas išbandė Suvainiškio ir Giminių žaidėjai, po gana atkaklios kovos į finalą iškopė Giminės. Rezultatas 21:14.
Antrajame pusfinalyje vedama savo lyderio Š.Kaladės Pandėlio komanda nepaliko jokių vilčių Vabalninkui ir šventė pergalę 36:17. Taigi dėl trečiosios vietos žais Suvainiškio ir Vabalninko ekipos, o finale pečius surems Pandėlys – Giminės.

Rungtynėse dėl trečiosios pirmajame kėlinyje vyko lygus žaidimas, taškus pakaitomis pelnydavo tai viena tai kita komanda, rezultatas po pirmo kėlinio buvo 11:10 Vabalninko naudai. Antrajame žaisdami per aukštaūgį L.Meliūnas Suvainiškio atstovai įgijo pranašumą ir šventė pergalę 20:13.

Finale Pandėlio komanda, kuriai atstovavo: M.Karaliūnas, J.Karaliūnas, Š.Kaladė, A.Neniškis ir V.Joneliūkštis, nepaliko jokių šansų Giminėms. Nuo pat pradžių pandėliečiai gerai gindamiesi susidarė daug progų greitoms atakoms, o Š.Kaladė neretai taikliai mesdavo tritaškius ir Pandėlys laimėjo triuškinamu skirtumu 33:13.

Turnyro nugalėtojai buvo apdovanoti seniūno taure, dėže alaus, diplomais. Antrą ir trečia vietą užėmusios ekipos pasidalino dėžę alaus. Visos komandos, teisėjai ir turnyro organizatoriai taip pat buvo apdovanoti diplomais.

Dėkojame už dalyvavimą, iki kitos vasaros!

Close