Loading...

2006 metų Šv. Onos atlaidų krepšinio turnyras

Tęsiame prisiminimų ciklą apie anksčiau vykusius Pandėlio krepšinio turnyrus ir šį kartą pateikiame aprašymą apie III-ąjį turnyrą, kuris vyko 2006 metų liepos 30 dieną.

Nuotraukų galerija

Komandos:
Kaip ir pernai turnyras susilaukė nemažo komandų dėmesio, jame dalyvavo 9 komandos, kurios buvo paskirstytos į tris grupes po tris komandas. Tiesa, turnyro pradžiojo oro sąlygos buvo labai prastos, aikštė buvo labai šlapia, lijo silpnas lietus, tačiau vėliau oras pasitaisė, aikštė išdžiuvo ir viskas vyko sklandžiai.

Taisyklės:
Buvo žaidžiami du kėlinukai grupėse po 8 minutes, tolimesniuose etapuose po 10 min. Rungtyniaujama 5 prieš 5. Turnyro pradžioje traukiame burtai, pagal kuriuos komandos paskirstomos po 3 į A, B ir C grupes. Į pusfinalį patenka visi grupių nugalėtojai bei geriausia antrąją vietą užėmusi ekipa.

Komandų sudėtys:
Pandėlys: V.Joneliūkštis, M.Karaliūnas, J.Karaliūnas, Š.Kaladė, A.Blažys, A.Neniškis.
Vabalninkas: A.Vasiliauskas, K.Kazlauskas, V.Jatulevičius, A.Rimkūnas, E.Kaziliūnas.
„Jaunimas“: M.Jukna, E.Vilimas, T.Barzda, P.Adomėnas, T.Kazilėnas.
„Duokim garo“:T.Savickas, L.Masiulis, A.Samuilovas, T.Dacys, P.Gudačiauskas, V.Asačiovas, K.Rudokas.
„Darola“: D.Blažys, Ž.Ramanauskas, S.Deksnys, A.Macijauskas, R.Jegorovas, R.Narbutas.
Skapiškis: N.Jozonis, A.Žilinskas, L.Sribikė, I.Bukauskas, D.Bukauskas, V.Zaborskis, M.Šiukšta.
„Giminės“: M.Dovydėnas, G.Dovydėnas, M.Čereška, M.Žalkauskas, M.Aleksa, A.Sapežnikov.
„Tdi 4,2“: V.Adomėnas, V.Miežis, E.Greviškis, D.Puteika, V.Milašius.
Suvainiškis: R.Nagelė, S.Meliūnas, R.Krasauskas, L.Meliūnas, T.Adulis, J.Meliūnas, T.Azaravičius, A.Čižauskas.

A grupė:
Po burtų traukimo paaiškėjo, kad A grupėje rungtyniaus Vabalninko, Giminių ir Pandėlio komandos.

Pirmosios tarpusavyje susitiko Vabalninko ir Giminių komandos. Joms teko žaisti sunkiomis oro sąlygomis, nes aikštė buvo labai šlapia, taip pat silpnai linojo. Visgi po atkaklios kovos 12:10 nugalėjo Giminės, kurių gretose 6 taškus pelnė M.Čereška, 4 M.Dovydėnas. Pralaimėjusiems V.Jatulevičius įmetė 5, A.Vasiliauskas 4.

Kiek vėliau A grupės rungtynes žaidė Vabalninko ir Pandėlio komandos. Vėl gi vyko atkakli kova, kurios nugalėtojas paaiškėjo paskutinėmis akimirkomis. Pandėlio komanda laimėjo 20:18. Nugalėtojams po 4 taškus pelnė M.Karaliūnas, V.Joneliūkštis ir J.Karaliūnas. Vabalninkui 9 taškus surinko V.Jatulevičius, 6 A.Rimkūnas.

Paskutinėse A grupės rungtynėse dėl pirmosios vietos susikovė Pandėlio ir Giminių komandos. Vėl gi mačo nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėmis akimirkomis. 14:12 laimėjo Pandėlio komanda, kuriai 7 taškus pelnė Š.Kaladė, 3 M.Karaliūnas. Giminėms po 4 taškus pelnė M.Dovydėnas ir A.Sapežnikov.

B grupė:
B grupę drąsiai galima buvo vadinti mirtininkų grupe, nes nei vienoje kitoje grupėje nežaidė tokios stiprios komandos: „Darola“, „Jaunimas“ ir Suvainiškis.

Jau pirmosiose rungtynese susitiko „Darola“ ir „Jaunimas“, jau pirmąjame kėlinyje išryškėjo „Darolos“ pranašumas. Tačiau antrajame „Jaunimui“ pavyko atsigauti ir pakovoti dėl pergalės. Vis dėl to 16:14 nugalėjo „Darola“. „Darolai“ po 5 taškus pelnė R.Narbutas ir A.Blažys, „Jaunimo“ komandoje 7 surinko E.Vilimas.

Kitose rungtynėse Suvainiškis bandė pasipriešinti „Darolai“, tačiau vieno S.Meliūno pastangų neužteko – 12:8 laimėjo „Darola“. Suvainiškiui visus 8 taškus pelnė S.Meliūnas, „Darolai“ 6 surinko R.Jegorovas.

Lemiamose rungtynėse „Jaunimas“ žaidė su Suvainiškiu. „Jaunimui“ reikėjo prieš varžovus laimėti kuo didesniu pranašumu, ir jiems tai pavyko. Pergalė buvo pasiekta 13 taškų persvara – 29:16. Nugalėtojams 9 taškus pelnė P.Adomėnas, 7 M.Jukna. Suvainiškio gretose 7 taškus pelnė S.Meliūnas, 4 L.Meliūnas.

C grupė:
C grupę sudarė: Skapiškis, Pandėlio „Tdi 4,2“ ir Rokiškio „Duokim garo“ komandos.

Pirmieji šios grupės rungtynes žaidė „Duokim garo“ ir „Tdi 4,2“ žaidėjai, jau nuo pat pradžių jauniems „Tdi 4,2“ žaidėjams sunkiai sekėsi rinkti taškus, o aukšti varžovai greit įsiveržė į priekį ir nugalėjo 16:8. Rezultatyviausiai „Tdi 4,2“ komandoje rungtyniavo V.Adomėnas, pelnęs 6 taškus.

Kitose rungtynėse susitiko „Duokim garo“ ir Skapiškio komandos. Pirmasis kėlinukas vyko tašką į tašką, tačiau antrajame „gariečiams“ pavyko pataikyti du tritaškius, perimti iniciatyvą ir nugalėti 21:15. 8 taškus nugalėtojams pelnė L.Masiulis. Po šių rungtynių nepatenkinti teisėjavimu ir galvodami, kad prarado viltį patekti į pusfinalį iš tolimesnių varžybų, jau tradiciškai, pasitraukė Skapiškio atstovai, tad „Tdi 4,2“ ir Skapiškio varžybos neįvyko. „Tdi 4,2“ buvo įskaityta pergalė 20:0.

Pusfinaliai:
Į pusfinalius pateko trys grupių nugalėtojai bei geriausia antrąją vietą užėmusi komanda. Tai buvo: Pandėlys, „Darola“, „Duokim garo“, bei geriausia antroji komanda – „Jaunimas“.

Pirmosios pusfinalį pradėjo „Darolos“ ir „Duokim garo“ komandos. Šio turnyro favoritė „Darolos“ komanda nepaliko varžovams jokių vilčių sutriuškindama juos 36:14. Nugalėtojams 11 taškų (3 trit.) pelnė R.Narbutas, 8 D.Blažys.

Kitame pusfinalyje susitiko Pandėlio ir „Jaunimo“ komandos. Pirmajame kėlinyje vyko lygi kova, tačiau geriau vienas prieš vieną rungtyniaujantys „Jaunimo“ žaidėjai buvo priekyje. Antrajame kėlinuke, Pandėliui prastai atakuojant „Jaunimas“ įgijo didesnę persvarą ir ją išlaikė iki rungtynių pabaigos nugalėdami 31:23. „Jaunimui“ 11 taškų pelnė P.Adomėnas, 9 pridėjo E.Vilimas. Pandėliui 9 taškus surinko M.Karaliūnas, 6 V.Joneliūkštis.

Dėl III vietos:
Dėl III vietos susitiko dvi pusfinalius pralaimėjusios komandos – Pandėlys ir „Duokim garo“. Nuo pat rungtynių pradžios vyko lygi kova, nei vienai komandai nepavykdavo atitrūkti. Rungtynių pabaigoje Pandėlys įgijo 4 taškų persvarą, tačiau „Duokim garo“ pavyko jį sumažinti iki 1 taško, tačiau pavyti varžovus laiko jau nebeužteko. Minimali Pandėlio pergalė 23:22. Pandėlio gretose pirmas rezultatyvias rungtynes turnyre sužaidė Š.Kaladė pelnęs 10 taškų, 6 pridėjo A.Blažys.

Finalas:
Dvi vienoje grupėje rungtyniavusios komandos susitiko finale. Tai „Darola“ ir „Jaunimas“. Nuo pat rungtynių pradžios jautėsi aiškus „Darolos“ krepšininkų pranašumas, taikliai atakuodami jie jau po pirmojo kėlinuko įgijo 12 taškų persvarą, kurią ir išlaikė iki pat rungtynių pabaigos, nugalėdami 30:18. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo po 10 taškų pelnę R.Jegorovas ir A.Macijauskas. „Jaunimui“ po 5 taškus pelnė P.Adomėnas ir E.Vilimas.

Apdovanojimai:
Šįkart nė viena komanda neliko be apdovanojimų, visos turnyre dalyvavusios komandos buvo apdovanotos šampano buteliais ir diplomais. Pirmosios vietos gavo dar ir taures, alaus. Taip pat asmeniniais „Orange Virus“ prizais buvo apdovanoti šie žaidėjai: V.Adomėnas (Tdi 4,2), A.Macijauskas („Darola“), E.Vilimas („Jaunimas“), A.Sapežnikov („Giminės“), bei vienas žaidėjas iš „Duokim garo“ komandos, kurio pavardės nežinome.

Papildomą šampano butelį gavo ir Suvainiškio komandos lyderis S.Meliūnas. Jam prizas buvo įteiktas, kaip vyriausiam turnyro žaidėjui. Nors jis ir vyriausias, bet tikrai ne blogiausias.

Buvo apdovanotos ir turnyro sekretorės.

Dėkojame:
Broniui Antanavičiui, Pandėlio miesto bendruomenei, Jūratei Bagužienei, Violetai Karaliūnienei, Gintarei Zolbaitei, Monikai Muradovai, Eimantui Greviškiui, Viliui Adomėnui, Petrui Mišeniui, Dainiui Kutrai ir žinoma visoms dalyvavusioms komandoms.

Close