Loading...

2007 metų Šv. Onos atlaidų krepšinio turnyras

2007 metais vyko jau IV-asis krepšinio turnyras, o jame puikiai pavyko pasirodyti ir Pandėlio krepšininkams. Plačiau apie tai kas vyko skaitykite 2007 metų liepos pabaigos straipsnelyje.

Nuotraukų galerija

Šiemet turnyre užsiregistravo 8 komandos, kurios burtų keliu buvo paskirstytos į dvi grupes po 4. Grupėse kiekviena komanda sužaidė po 3 rungtynes. Dvi stipriausios grupės komandos pateko į pusfinalius, o likusios susirungė dėl galutinių vietų. Vienos varžybos buvo sudarytos iš dviejų kėlinukų po 6 minutes, paskutinė varžybų minutė buvo stabdoma.Šiemet turnyre užsiregistravo 8 komandos, kurios burtų keliu buvo paskirstytos į dvi grupes po 4. Grupėse kiekviena komanda sužaidė po 3 rungtynes. Dvi stipriausios grupės komandos pateko į pusfinalius, o likusios susirungė dėl galutinių vietų. Vienos varžybos buvo sudarytos iš dviejų kėlinukų po 6 minutes, paskutinė varžybų minutė buvo stabdoma.

GRUPĖS:

A GRUPĖ: „Pandėlys“, „Suvainiškis“, „Švogeriai“, „Darola“.
B GRUPĖ: „KPPG“, „Žemkė“, „Jaunimas“, „Giminės“.

KOMANDŲ SUDĖTYS:

„Pandėlys“: J.Karaliūnas, M.Karaliūnas, V.Joneliūkštis, Š.Kaladė, A.Blažys, V.Miežis, A.Neniškis ir V.Adomėnas.
„Suvainiškis“: S.Meliūnas, L.Meliūnas, R.Krasauskas, T.Adulis, A.Budrys, L.Čepulis ir R.Nagelė.
„Giminės“: M.Žalkauskas, G.Dovydėnas, M.Dovydėnas, A.Sapožnikovas, M.Čereška.
„KPPG“: K.Kazlauskas, A.Rinkūnas, A.Vasiliauskas, D.Skardžius, V.Jatulevičius.
„Darola“: D.Blažys, A.Macijauskas, T.Trumpa, M.Dūda, M.Baltrūnas, D.Indriūnas.
„Švogeriai“: J.Šedys, M.Šedys, D.Paliulis, T.Paliulis, K.Paliulis, V.Paliulis, E.Paliulis, A.Mikulėnas, A.Mikulėnas.
„Jaunimas“: M.Jukna, P.Adomėnas, T.Barzda, A.Griška, E.Greviškis.
„Žemkė“: A.Strelčiūnas, T.Jackūnas, D.Rapkevičius, R.Trepočka, T.Račkauskas, D.Prėnas.

A grupėje pirmieji turnyrą pradėjo šeimininkai „Pandėlio“ krepšininkai, kurie po nelabai geros pradžios įsivažiavo ir nugalėjo „Suvainiškio“ komandą 26:17. Turnyrą taip pat sėkmingai pradėjo praėjusių metų nugalėtojai Rokiškio „Darolos“ žaidėjai, jie 16:7 įveikė turnyro debiutantus „Švogerius“. Vėliau susitiko „Suvainiškis“ ir „Darola“, abiems komandoms sunkiai sekėsi rinkti taškus ir po itin nerezultatyvios dvikovos 10:3 laimėjo turnyro favoritai – „Darola“.
„Pandėlio“ ir „Švogerių“ komandoms teko susigrumti prasidėjus nestipriam lietuj, žaidėjai dažnai pamesdavo kamuolį, nepataikydavo iš patogių padėčių, tačiau rungtynių pabaigą aktyviau sužaidė pandėliečiai nepaliko vilčių „Švogeriams“ laimėdami 14:7. Trečiosios vietos grupėje likimas sprendėsi „Suvainiškio“ ir „Švogerių“ komandų susitikime, nuo pat pirmųjų minučių užvirė atkakli kova, pirmaudavo tai viena tai kita komanda. Tiksliau sužaidė atkarpą rungtynių pabaigoje pergalę 15:14 ir kartu trečiąją vietą grupėje iškovojo „Suvainiškio“ atstovai su komisaru Stasiu Meliūnu priešakyje.

Dėl pirmosios vietos grupėje susirungė „Pandėlys“ ir „Darola“. Nors truputį geriau rungtynes pradėjo svečiai iš Rokiškio, „Pandėlys“ netruko perimti iniciatyvą ir taikliais metimais iš toli, bei Justino Karaliūno prasiveržimais su pražangomis tiesiog nušlavė „Darolą“ 27:18.

B grupėje pirmieji susitiko iš Pasvalio atvykę „Žemkės“ komandos atstovai su nuolatiniais turnyro dalyviais „Giminėmis“, nors atrodė, jog fiziškai stipresniems ir aukštesniems „Žemkės“ žaidėjams nebus vargo su „Giminėmis“, tačiau pirmą kartą Pandėlio aikštėje rungtyniavusiems debiutantams nesisekė pataikyti ir tuo pasinaudoję giminaičiai sugėbėjo inešti intrigos į šias rungtynes, tiesa jiems jėgų pritrūko ir pergalę 15:10 šventė „Žemkė“. Sunkiai subūrę komandą pernai metų antros vietos laimėtojai „Jaunimas“ susitiko su Vabalninko „KPPG“, nors „Jaunimas“ bandė žaisti aktyviai, sulaikyti varžovų lyderio Vaido Jatulevičiaus (Biržų „Rinkuškiai“, RKL) jiems nepavyko ir „KPPG“ iškovojo pergalę 29:15. Kitose rungtynėse jau kur kas sėkmingiau rungtyniavo „Žemkės“ krepšininkai ir nugalėjo, vėl gi padrikai rungtyniavusius „Jaunimo“ žaidėjus rezultatu 21:8. Kaip ir A grupėje, ketvirtosios grupės rungtynės buvo labai nerezultatyvios, „KPPG“ 10:4 įveikė „Gimines“ ir iškovojo antrąją pergalę turnyre, garantavusią patekimą į pusfinalį.

Pirmosios vietos grupėje likimas sprendėsi „Žemkės“ ir „KPPG“ dvikovoje, varžybas sėkmingiau pradėję „Žemkės“ atstovai įsiveržė į priekį ir nugalėjo 29:26. Į paskutines grupės rungtynes neatvykę „Jaunimo“ žaidėjai padovanojo pergalę 20:0 ir kartu trečiąją vietą grupėje „Giminėms“.

REZULTATAI:

A GRUPĖ:
„Suvainiškis“ – „Pandėlys“ 17:26 (Š.Kaladė 9, V.Joneliūkštis 7, J.Karaliūnas ir M.Karaliūnas po 5).
„Darola“ – „Švogeriai“ 16:7
„Suvainiškis“ – „Darola“ 3:10
„Pandėlys“ – „Švogeriai“ 14:7 (J.Karaliūnas 6, Š.Kaladė 6, A.Blažys 2).
„Suvainiškis“ – „Švogeriai“ 15:14
„Pandėlys“ – „Darola“ 27:18 (J.Karaliūnas 9, V.Joneliūkštis 7, Š.Kaladė 6, M.Karaliūnas 5).

B GRUPĖ:
„Žemkė“ – „Giminės“ 15:10
„Jaunimas“ – „KPPG“ 15:29
„Žemkė“ – „Jaunimas“ 21:8
„Giminės“ – „KPPG“ 4:10
„Žemkė“ – „KPPG“ 29:26
„Giminės“ – „Jaunimas“ 20:0

PUSFINALIAI:
„Pandėlys“ – „KPPG“ 19:14 (V.Joneliūkštis 7, Š.Kaladė ir M.Karaliūnas po 5, A.Blažys 2).
„Žemkė“ – „Darola“  25:27

Pirmajame pusfinalyje susitiko „Pandėlio“ ir „KPPG“ komandos, nors pradžioje taikliai atakavę svečiai iš Biržų rajono įsiveržė į priekį, bet sukaupę visas jėgas pandėliečiai, daugiausia rezultatyvaus Vido Joneliūkščio žaidimo dėka perėmė iniciatyvą ir nugalėjo 19:14.

„Žemkės“ ir „Darolos“ susitikime, pirmaujančios komandos dažnai keitėsi, tačiau varžybų pabaigoje pirmaudami „Žemkės“ atstovai nesugebėjo išlaikyti persvaros ir „Darolai“ išlyginus rezultatą (21:21), teko žaisti pratęsimą, kuriame jau šiektiek geriau rungtyniavę rokiškėnai įveikė svečius iš Pasvalio 27:25.

DĖL VII VIETOS:
„Švogeriai“ – „Jaunimas“ 20:0
„Švogeriams“ be kovos atiteko septintoji vieta turnyre.

DĖL V VIETOS:
„Suvainiškis“ – „Giminės“ 20:19
Trečiąsias vietas grupėse užėmusios komandos susitiko kovoje dėl V vietos, visas rungtynes vyko atkakli kova, vyko lygus žaidimas. Pergalę lėmė pačioje rungtynių pabaigoje taikliai realizuoti „Suvainiškio“ žaidėjų baudos metimai. Pastaroji komanda ir iškovojo penktąją vietą turnyre.

DĖL III VIETOS:
„Žemkė“ – „KPPG“ 22:11
Abi pusfinalius pralaimėjusios komandos susitiko kovoje dėl trečiosios vietos, abi komandos atrodė pavargusios, žaidimas vyko labai ramiai ir po truputį didindami savo persvarą 22:11 nugalėjo „Žemkės“ krepšininkai.

FINALAS:
„Pandėlys“ – „Darola“ 16:25 (M.Karaliūnas 8, J.Karaliūnas ir A.Blažys po 4).
Po įspūdingos pergalės grupės varžybose turnyro šeimininkai šias rungtynes pradėjo labai prastai, leido „Darolos“ komandai pagauti varžybų ritmą ir įgyti persvarą, nors rungtynių pabaigoje po 6 iš eilės Martyno Karaliūno taškų skirtumas buvo sumažėjęs iki 3 taškų, dar rimčiau pasipriešinti svečiams iš Rokiškio pandėliečiam nebepavyko. „Darola“ iškovojo pergalę 26:15 ir laimėjo turnyrą antrus metus iš eilės.

GALUTINĖ KOMANDŲ RIKIUOTĖ:

1. „Darola“
2. „Pandėlys“
3. „Žemkė“
4. „KPPG“
5. „Suvainiškis“
6. „Giminės“
7. „Švogeriai“
8. „Jaunimas“

APDOVANOJIMAI:

Po rungtynių buvo išrinkti geriausi savo komandų žaidėjai. Šiemet įsteigta Rokiškio PK komisaro Stasio Meliūno taurė naudingiausiam žaidėjui buvo įteikta dažnose rungtynėse į priekį „Pandėlio“ komandą patraukdavusiam Justinui Karaliūnui.

Geriausi kiekvienos komandos žaidėjai taip pat buvo apdovanoti asmeniniais prizais (kepuraitėmis, marškinėliais ir pan.). Apdovanoti buvo šie žaidėjai: Tadas Barzda („Jaunimas“), Mindaugas Šedys („Švogeriai“), Martynas Čereška („Giminės“), Linas Meliūnas („Suvainiškis“), Vaidas Jatulevičius („KPPG“), Aretas Strelčiūnas („Žemkė“), Šarūnas Kaladė („Pandėlys“) ir Tomas Trumpa („Darola“). Vyriausiu turnyro žaidėju vėl gi tapo Stasys Meliūnas („Suvainiškis“), jam buvo įteikta statulėlė.

Komandos užėmusios 5-8 vietas gavo diplomus, šampano, traškučių. Ketvirti likę „KPPG“ žaidėjai buvo apdovanoti diplomu, šampanu, traškučiais, alumi. 1-3 vietą užėmusios ekipos gavo taures, medalius, diplomus, šampano, traškučių ir daug alaus.

Sveikiname visus turnyro dalyvius, komandas ir sirgalius!

Taip pat buvo apdovanoti turnyro teisėjai Eitaras Kriauza ir Robertas Krasauskas, sekretorės Gintarė Zolbaitė ir Monika Muradova.

Dėkojame: Pandėlio miesto bendruomenei, Pandėlio gimnazijai, Jūratei Bagužienei, Violetai Karaliūnienei, Eimantui Greviškiui, Eitarui Kriauzai, Robertui Krasauskui, Gintarei Zolbaitei, Monikai Muradovai, Tomui Trumpai, geram orui, visoms dalyvavusioms komandoms ir visiems turnyrą stebėjusiems žiūrovams!

Close