Loading...

2008 metų Šv. Onos atlaidų krepšinio turnyras

2008 metais Pandėlyje vyko jau V-asis krepšinio turnyras, o jame dalyvavo net 11 komandų, kas tuo metu atrodė tikras stebuklas.

Nuotraukų galerija

Liepos 27 d. Pandėlio miesto stadione vyko tradicinis šv. Onos atlaidų krepšinio turnyras 5 prieš 5. Pirmą kartą turnyre dalyvavo rekordinis komandų skaičius – 11. Prasiplėtė ir turnyro geografija: šiemet atvyko daugiau komandų iš Rokiškio, prisidėjo Subačiaus „Euro“ komanda, atvyko „Obeliai“ ir svečiai iš Panevėžio su LKL rungtyniaujančiu Dariumi Griškėnu.

KOMANDOS IR JŲ SUDĖTYS:

„Obeliai“: Šarūnas Vingelis, Andrius Kregždėnas, Darius Žukauskas, Marius Pupeikis, Tomas Kundelis, Laurynas Tarvydavičius ir Oksana Antonova.
„Suvainiškis-Policija“: Raimondas Nagelė, Stasys Meliūnas, Alvydas Narkevičius, Ramūnas Traškinas, Nerijus Pupšys ir Leonas Viršyla.
„Euro“: Kęstutis Jakštas, Paulius Remeikis, Mantas Balčiauskas, Arminas Mikulėnas, Audrius Mikulėnas, Saulius Likša ir Darius Čiuras.
„Jaunimas“: Mantas Jukna, Tadas Barzda, Edgaras Barzda, Donatas Kvedaras, Mantas Šinkūnas, Rimantas Tuska ir Paulius Adomėnas.
„Veteranai“: Nerijus Mišenis, Aurimas Girdvainis, Artūras Mišenis, Mindaugas Šedys, Karolis Teseckas, Vytautas Viplentas, Algis Buivydis, Mindaugas Čiučelis ir Virginijus Vilutis.
„Pandėlys“: Martynas Karaliūnas, Justinas Karaliūnas, Vidas Joneliūkštis, Armantas Neniškis, Šarūnas Kaladė ir Vilius Adomėnas.
„Giminės“: Mindaugas Žalkauskas, Vytautas Mieliauskas, Marius Dovydėnas, Audrius Sapožnikovas ir Martynas Čereška.
„Darola“: Remigijus Zolobas, Saulius Deksnys, Darius Blažys, Algis Macijauskas, Domas Indriūnas, Giedrius Tidikis ir Renatas Jegorovas.
„Rokiškis“: Ignas Juškevičius, Arnoldas Kotovas, Aleksas Neniškis, Šarūnas Jankauskas ir Justinas Čepas.
„Geresnė“: Justinas Jasiūnas, Vytautas Baltušis, Kęstutis Baltušis, Mindaugas Majauskas, Egidijus Sanvaitis ir Renatas Daščioras.
„Ramas“: Aretas Strelčiūnas, Robertas Trepočka, Ovidijus Juška, Česlovas Bartkus, Justas Ignatavičius, Mantas Vaznonis, Darius Griškėnas ir Ramūnas Juška.

Pirmiausia komandos buvo paskirstytos į tris grupes (2 grupės po 4 komandas ir 1 grupė 3 komandos). Grupėse komandos sužaidė rato sistema, o į ketvirtfinalį pateko po 3 geriausias ekipas iš A ir B grupių ir 2 geriausios iš C grupės.

A GRUPĖ

A grupę ištraukus burtus drąsiai buvo galima vadinti mirtininkų grupe, nes burtai jau pirmajame etape suvedė šias komandas: „Ramas“, „Darola“, „Pandėlys“ ir „Obeliai“.

Turnyro atidarymo rungtynėse susitiko Panevėžio „Ramas“ ir „Obeliai“, po atkaklios kovos daugiausia sėkmingo Š.Vingelio žaidimo dėka Rokiškio rajono atstovai šventė pergalę 20:17.

Antrąsias rungtynes žaidė amžini varžovai „Darola“ ir „Pandėlys“. Pandėliui nepavyko rimčiau pasipriešinti varžovams ir pralaimėta 17:29.

Vėliau jėgas surėmė „Ramas“ – „Pandėlys“, šiose rungtynėse pandėliečiams pavyko truputį parodyti nagus, tačiau nugalėjo stipresni varžovai. „Ramas“ iškovojo pirmąją pergalę 20:13.

Ketvirtosiose rungtynėse „Obeliai“ susitiko su „Darola“ ir vėl gi po atkaklios kovos laimėjo 12:10, iškovodami antrąją pergalę turnyre ir taip užsitikrindami pirmąją vietą grupėje.

Rungtynėse dėl II vietos „Darola“ varžėsi su „Ramu“ ir pralaimėjo 11:13.

Nieko nelėmusiose rungtynėse „Pandėlys“ 21:4 sutriuškino „Obelius“, tačiau ši pergalę situacijos grupėje jau nepakeitė. Pandėliečiai pirmą kartą turnyrą baigė jau grupės etape.

Po sužaistų A grupės rungtynių komandos vietas pasiskirstė taip:

1. „Obeliai“
2. „Ramas“
3. „Darola“
4. „Pandėlys“

B GRUPĖ

Ši grupė palyginus su A grupe atrodė kaip koks antrasis divizionas, tačiau ir čia virė atkakli kova tarp kiekvienos komandos.

Pirmieji susitiko „Veteranai“ su „Giminėmis“, po nerezultatyvios kovos 10:6 nugalėjo giminaičiai. Antrosiose rungtynėse varžėsi rokiškėnų komandos, „Jaunimas“ susitiko su „Rokiškiu“, vėl gi iki pat pabaigos vyko įdomi ir atkakli kova, tačiau nugalėjo vyresni. „Jaunimas“ iškovojo pergalę 16:13.

„Jaunimas“ kitose rungtynėse jau nepaliko jokių vilčiu Pandėlio veteranams įveikdamas juos 15:4.

Vėliau „Giminės“ susigrūmė su „Rokiškiu“, tradiciškai virė atkakli kova ir tik rungtynių pabaigoje sėkmingiau sužaidusiems Rokiškio sporto centro auklėtiniams pavyko iškovoti pirmąją pergalę 15:11.

Kitose rungtynėse „Veteranai“ susitiko su „Rokiškiu“, laimėję šias rungtynes „Veteranai“ būtų patekę į ketvirtfinalį, tikriausiai tai ir užvėdė šios komandos žaidėjus, iki pat paskutinės akimirkos buvo neaišku kas iškovos pergalę, tačiau vėl gi rungtynių pabaigoje rokiškėnai žaidė tiksliau, pataikę tritaškį ir baudą jie iškovojo pergalę 15:12.

Paskutinėse grupės rugntynėse „Jaunimas“ 7:10 nusileido „Giminėms“.

Trims komandoms surinkus vienodą taškų skaičių, teko skaičiuoti tarpusavio rezultatų santyki, geriausią santyki turėjo „Rokiškis“, antri liko „Jaunimas“, treti – „Giminės“. Veteranams atiteko ketvirtoji vieta.

C GRUPĖ

Šioje grupėje varžėsi tik 3 komandos. Pirmieji šios grupės varžybas pradėjo „Suvainiškis-Policija“ ir „Euro“, pasktunėmis varžybų akimirkomis pataikę iš arti policininkai iškovojo pergalę 14:12.

Vėliau ta pati Suvainiškio komanda 11:2 sutriuškino „Geresnę“ ir užsitikrino grupėje pirmąją vietą.

„Geresnei“ nepavyko rimčiau pasipriešinti ir iš Subačiaus (Kupiškio r.) atvykusiems „Euro“ žaidėjams. Euriečiai iškovojo pergalę 25:8.

Turnyrinė lentelė:

1. „Suvainiškis-Policija“
2. „Euro“
3. „Geresnė“

KETVIRTFINALIAI

Pagal iš anksto sudarytą turnyro ketvirtfinalio tinklelį komandos žaidė atkrintamąsias rungtynes.
Pirmieji atkrintamųjų varžybų skonį pajuto „Obeliai“ po atkaklios kovos 11:9 įveikę „Gimines“ ir taip patekę į pusfinalį.

„Suvainiškio-Policijos“ komandai nepavyko atkakliau pasipriešinti rimtai nusiteikusiems „Ramo“ komandos žaidėjams, kurie policininkus įveikė 22:12 ir pateko į pusfinalį, kuriame jų jau laukė „Obeliai“.

Kitame ketvirtfinalyje „Rokiškis“ susitiko su „Darola“, šio turnyro senbuviai „Darolos“ krepšininkai daug nevargo su jaunesniais kolegomis ir pašalino juos iš tolesnių varžybų 21:14.

Paskutiniame ketvirtfinalio mače vyko įdomiausia kova, „Jaunimas“ susikovė su „Euro“. Visą laiką vyko atkakli kova, tačiau rungtynių pabaigoje į priekį įsiveržė „Euro“, tačiau paskutinėmis sekundėmis taikliai atakavo „Jaunimas“ ir nugalėjo varžovus 13:12. Šiose varžybose traumą patyrė vienas iš „Euro“ komandos žaidėjų, jam išniro petys, tad prireikė greitosios pagalbos. Pandėlio krepšinio klubas linki šiam žaidėjui greičiau pasveikti.

PUSFINALIAI

Ryžtingai nusiteikę ir LKL rungtyniaujančio Dariaus Griškėno vedami „Ramo“ komandos žaidėjai nepaliko jokių vilčių „Obeliams“, kuriems buvo pralaimėję grupės varžybose. Pirmojo pusfinalio rezultatas 29:10.

Antrajame pusfinalyje jau vyko įdomesnė kova, tačiau vėl gi nugalėjo tiksliau žaidę „Darolos“ žaidėjai 15:12 įveikę „Jaunimą.

DĖL III VIETOS

Trečioji vieta be kovos atiteko „Jaunimui“, nes „Obeliai“ dėl asmeninių priežasčių turėjo anksčiau išvykti iš turnyro ir be kovos draugiškai atidavė trečiąją vietą „Jaunimo“ komandai.

FINALAS

Nors „Darola“ ir bandė aktyviai priešintis „Ramui“, tačiau panevėžiečiai labai gerai gynėsi ir praktiškai nepaliko jokių šansų sėkmingoms varžovų atakoms. „Ramas“ 10:2 nugalėjo „Darolą“ ir pirmą kartą tapo tradicinio Pandėlio šv. Onos atlaidų krepšinio turnyro čempionu.

Naudingiausiu viso turnyro žaidėju buvo pripažintas Darius Griškėnas iš čempionų komandos, naudingiausiais savo komandų žaidėjais tapo Tadas Barzda („Jaunimas“) ir Remigijus Zolobas („Darola“).

Komandos prizininkės buvo apdovanotos taurėmis, medaliais, diplomais ir alumi, visos kitos komandos gavo diplomus. Kai kurioms komandos buvo įsteigti specialūs krepšinio klubo „Pandėlys“ prizai. Naudingiausi žaidėjai gavo rėmėjų įsteigtas dovanėles.

Close