Loading...

2009 metų šv. Onos atlaidų krepšinio turnyras

2009 metais vėl išlaikomas komandų skaičiaus augimas ir varžybose jau dalyvauja 18 ekipų.

Nuotraukų galerija

Liepos 26 dieną, sekmadienį, Pandėlyje vyko tradicinis šv. Onos atlaidų krepšinio turnyras, kuris šiemet pritraukė dar neregėtą skaičių komandų. Turnyre dalyvavo net 18 krepšinio komandų. Buvo atvykusių ir iš Rokiškio, Biržų, taip pat prisijungė Kuršėnų jaunimas. Turnyre buvo rungtyniaujama 5 prieš 5 per visą aikštelę, komandos žaidė du kėlinukus po 5 minutes. Neretose varžybose prireikė ir papildomo laiko, kad būtų išaiškintas varžybų nugalėtojas.

KOMANDOS IR JŲ SUDĖTYS:

„Pandėlys“: Vidas Joneliūkštis, Šarūnas Kaladė, Martynas Karaliūnas, Justinas Karaliūnas, Augustinas Blažys ir Vilius Adomėnas.

„Žemkė“ (Pasvalys): Aretas Strelčiūnas, Robertas Trepočka, Vaidas Trepočka, Eimantas Aukštikalnis, Paulius Balčiūnas, Tadas Jackūnas ir Tomas Jackūnas.

„Euro“ (Subačius, Kupiškio r.): Saulius Likša, Kęstutis Jakštas, Justas Čeikanauskas, Paulius Remeikis ir Dainius Poviliauskas.

„Jaunimas“ (Juodupė, Rokiškio r.): Tadas Barzda, Mantas Jukna, Audrius Griška, Laimonas Masiulis, Paulius Adomėnas ir Kęstas Baltušis.

„Legionieriai“ (Pandėlys): Tadas Šablinskas, Vidmantas Šablinskas, Mindaugas Šedys, Nerijus Mišenis, Artūras Mišenis, Aurimas Girdvainis, Darius Kirdeikis ir Algis Kutra.

„Giminės“: Andrius Sapožnikovas, Mindaugas Žalkauskas, Marius Dovydėnas, Valdas Astrauskas ir Mantas Čėsna.

„Darola“ (Rokiškis): Domas Indriūnas, Airidas Pumputis, Darius Blažys, Remigijus Zolobas, Darius Baltranas, Saulius Deksnys ir Renatas Jegorovas.

„Ateities čempionai“ (Rokiškis): Ignas Juškevičius, Justas Adomėnas, Šarūnas Jankauskas, Vilius Milašius ir Tomas Misiūnas.

„Policija“ (Rokiškis): Stasys Meliūnas, Robertas Krasauskas, Laimutis Čepulis, Algirdas Budrys, Nerijus Pupšys, Valentinas Pupšys, Andrius Griniukas ir Egidijus Vilimas.

„Respect“ (Pasvalys): Vaidotas Jatulevičius, Mindaugas Anisimovas, Arminas Vareika, Darius Arlauskas ir Dovydas Valantonis.

„Obeliai“ (Rokiškio r.): Šarūnas Vingelis, Vitalijus Jocys, Simas Spaičys, Darius Žukauskas ir Justas Čepas.

„Gargždų banga“ (Pandėlys): Vykintas Miežis, Eimantas Greviškis, Karolis Teseckas, Armantas Neniškis, Dainius Puteika ir Mindaugas Lansbergas.

„Roksulė“ (Suvainiškis, Rokiškio r.): Deividas Kubilius, Lukas Nagelė, Raimundas Nagelė, Dovydas Vaičėnas, Karolis Vaičėnas, Justinas Meliūnas, Tomas Rudokas ir Antanas Baikauskas.

„Kuršėnai“ (Šiaulių r.): Domas Simonavičius, Julius Ščipokas, Aidas Norvaišas, Linas Norvaišas ir Šarūnas Vaitkus.

„BC Nausėdžiai“ (Vabalninkas, Biržų r.): Mindaugas Karoblis, Giedrius Janulis, Tomas Vaičekonis, Gediminas Brazdžionis, Julius Remeika ir Romas Kaziūnas.

„Agluona“ (Biržai): Šarūnas Krivickas, Vygantas Januševičius, Darius Jašinskas, Nerijus Molis, Artūras Krivickas, Rolandas Pavilonis, Sigitas Aukštikalnis, Mindaugas Tribas ir Algirdas Keršys.

„Miežinis“ (Vabalninkas, Biržų r.): Kęstas Kazlauskas, Arūnas Vasiliauskas, Regimantas Baltrėnas, Audrius Modestavičius, Edvinas Dubinskas ir Dalius Skardžius.

„Beleūžia“ (Vabalninkas, Biržų r.): Adolfas Rinkūnas, Šarūnas Modestavičius, Rolandas Paulauskas, Tomas Jegėla ir Andrius Lapėnas.

Komandos burtais buvo suskirstytos į 6 grupes po 3 komandos. Iš kiekvienos grupės į tolimesnį etapą pateko po 2 komandas, grupėse paskutinė likusi komanda buvo priversta pasitraukti iš varžybų.

ATKRENTAMOSIOS RUNGTYNĖS

Atkrentamosiose rungtynėse pagal iš anksto sudarytą schemą varžėsi 12 pajėgiausių turnyro komandų. Pirmoji ir paskutinė dvyliktuko pora turėjo pranašumą, nes po vienų laimėtų varžybų iškart pateko į pusfinalius, o kitos poros dar turėjo peržaisti.

„Kuršėnai“ – „Obeliai“ 12:20

Obeliai gražiu stiliumi nugalėjo Kuršėnų miesto atstovus ir be didesnių problemų iškart pateko į pusfinalį.

„Žemkė“ – „Jaunimas“ 20:5

Pirmąją vietą mirtininkų grupėje užėmusi „Žemkė“ įrodė, kad ir šiemet yra viena stipriausių turnyro komandų, nugalėdama „Jaunimo“ atstovus.

„Darola“ – „Miežinis“ 22:14

Pirmoji C grupės ekipa taip pat neturėjo pernelyg daug vargo su „Miežiniu“ ir žėngė tarp 6 pajėgiausių ekipų.

„Roksulė“ – „Pandėlys“ 6:14

Kiek netikėtai D grupėje pirmieji buvę „Roksulės“ krepšininkai bandė priešintis pandėliečiams, tačiau aistringai savo sirgalių palaikomi aikštės šeimininkai iškovojo pergalę ir pateko į tolimesnį etapą.

„Euro“ – „Respect“ 12:21

Savo lyderių M.Anisimovo ir V.Jatulevičiaus vedama „Respect“ ekipa iš Pasvalio antrąjame kėlinyje palaužė svečius iš Kupiškio rajono ir taip pat žengė toliau.

„Agluona“ – „Ateities čempionai“ 17:8

„Agluona“ nugalėjusi šioje poroje taip pat, kaip ir „Obeliai“ iškart keliavo į pusfinalį, kur laukė savo varžovų.

„Žemkė“ – „Darola“ 13:8

Pirmosiose rungtynėse dėl patekimo į pusfinalį susitiko pernai finale žaidusios komandos. Po atkaklios kovos po keletos taiklių P.Balčiūno metimų šią kovą laimėjo „Žemkė“ ir tęsė kovą dėl apdovanojimų.

„Pandėlys“ – „Respect“ 9:16

Dėl patekimo į pusfinalį kovojo Pandėlio komanda, kuri pirmavusi didžiąją dalį varžybų, pabaigoje klydo leisdami varžovams išplėšti pratęsimą, kuriame jau jie ir buvo tikslesni. Tai buvo antrasis Pandėlio komandos pralaimėjimas po pratęsimo šiame turnyre.

PUSFINALIAI

„Obeliai“ – „Žemkė“ 24:17

Puikiai varžybų pradžioje rungtyniavę „Obeliai“ pradžioje net triuškino savo varžovus ir pernykščius skriaudikus pusfinalyje ir šiemetinius grupės varžybose, vėliau „Žemkei“ dar buvo įsižiebusi viltis pakovoti dėl pergalės, tačiau taiklūs Š.Vingelio baudų metimai nepaliko jokių šansų ir Obeliai pirmąkart pateko į turnyro finalą.

„Agluona“ – „Respect“ 9:13

Šios komandos jau varžėsi grupės varžybose, kur pajėgesni buvo „Agluonos“ žaidėjai. Nervingose ir įtemptose rungtynėse šį kartą triumfavo „Respect“ krepšininkai.

FINALAI

„Agluona“ – „Žemkė“ 13:18

Dėl trečiosios vietos susikovė šios dvi komandos, nors pradžioje atrodė, kad „Žemkei“ bus gana lengvos varžybos, vėliau vedami Š.Krivicko biržiečiai beveik išlygino rezultatą, tačiau pergalei iškovoti pritrūko jėgų ir „Žemkė“ jau antrą kartą per turnyro istoriją iškovojo trečiąją vietą.

„Obeliai“ – „Respect“ 14:20

Finale susitiko viena kitos vertos komandos, žaidimas buvo lygus pirmaudavo tai viena tai kita ekipa, tačiau rungtynių pabaigoje tikslesni buvo „Respecto“ krepšininkai ir šiemet debiutavę turnyre iškart iškopė į čempionus.

APDOVANOJIMAI

Specialius prizus šiemet ir vėl įsteigė Rokiškio policijos komisariato viršininkas Stasys Meliūnas. Atminimo prizu buvo apdovanotas jauniausias turnyro žaidėjas, juo tapo Valentinas Pupšys iš „Policijos“ ekipos. Specialia naudingiausio turnyro žaidėjo taure apdovanotas buvo čempionų komandos lyderis Vaidotas Jatulevičius.

Geriausiai žaidėjais savo komandose buvo pripažinti Šarūnas Krivickas („Agluona“), Paulius Balčiūnas („Žemkė“), Šarūnas Vingelis („Obeliai“) ir Vaidotas Jatulevičius („Respect“).

Komandos prizininkės buvo apdovanotos taurėmis, diplomais, medaliais ir alumi. Geriausi sirgaliai taip pat gavo atminimo prizus.

Už pagalbą pravedant turnyrą Pandėlio sporto klubas dėkoja Stasiui Meliūnui, Gintautui Zalieckui, Gintarei Zolbaitei, Robertui Krasauskui, Eitarui Kriauzai, Artūrui Krivickui, Viliui Adomėnui, Dainius Kutrai, Artūrui Mišeniui ir visiems kitiems prisidėjusiems prie turnyro organizavimo, dalyvavusiems jame ir sirgusiems už savo komandas.

Renginį rėmė Rokiškio rajono savivaldybė.

Close