Loading...

2011 metų Šv. Onos atlaidų krepšinio turnyras

2011-aisiais metais turnyras pirmą kartą vyko atnaujintame Pandėlio gimnazijos stadione, o į programą buvo įtrauktas trijulių krepšinis, kuris netikėtai sulaukė didžiulio dėmesio.

Nuotraukų galerija

Liepos 23 dieną, šeštadienį, renovuotame Pandėlio gimnazijos stadione visą dieną ir pavakarę bumsėjo krepšinio kamuoliai. Tradicinis Šv. Onos atlaidų krepšinio turnyras šiemet sutraukė net 53 komandas iš įvairių Lietuvos vietų, turnyras sulaukė susidomėjusių iš Vilniaus, Šakių bei Plungės miestų, kas be ko, čia varžėsi ir daugybė komandų iš Rokiškio, Biržų, Pasvalio, Utenos, Kupiškio ir kitų aplinkinių miestų bei rajonų.

Šiemet turnyre buvo ir naujovių, pirmą kartą istorijoje buvo vykdomi dviejų formatų turnyrai, pagrindinis turnyras kaip ir anksčiau vyko didžiojoje aikštelėįe kur komandos rungytniavo 5 prieš 5, buvo žaidžiami du kėlinukai po 5 minutes. Mažojoje aikštelėje komandos rungtyniavo 3 prieš 3, kur buvo suskirstytos į 5 skirtingas grupes: šeimos, veteranai, moterys, vaikai ir visi kiti norintys. 3 prieš 3 turnyruose buvo žaidžiamas vienas 6 minučių kėlinukas.

Pagrindinis turnyras šiemet sulaukė rekordinio skaičiaus dalyvių – dalyvauti turnyre užsiregistravo net 19 komandų. 3 prieš 3 turnyruose varžėsi 34 komandos (12 atvirojoje grupėje, 4 moterų, 10 šeimų, 7 vaikų ir 1 veteranų). Kadangi veteranų grupėje rungtyniauti atsirado vos viena komanda, šios grupės turnyras nebuvo vykdomas.

Pirmajame etape 19 komandų burtais buvo suskirstytos į poras, kurios pagal rungtynių tinklelį žaidė dviejų minusų sistema, t.y. du kartus pralaimėjusi komanda iškrisdavo iš turnyro. Komandos, kurioms ypač nepasisekė ir jos pralaimėjo abu pirmuosius susitikimus pateko į paguodos taurės varžybas. Po pirmojo etapo iš turnyro pasitraukė Rokiškio „Dinamo“ bei Pandėlio „Vieno“ komandos, likusios 5 iškritusios komandos pateko į Paguodos taurės varžybas.

Į antrąjį etapą pateko 12 komandų, kurios vėl gi toliau rungtyniavo pagal dviejų minusų sistemą ir išsiaškino 8 pajėgiausias ekipas. Po antrojo etapo iš turnyro teko pasitraukti Biržų „Kablio“, Panemunėlio „Fazės“, „Kazliškio“ bei Pandėlio „Veteranų“ komandoms.

Nuo ketvirtfinalio 8 pajėgiausios turnyro komandos žaidė vieno minuso sistema, tad pralaimėjusiai komandai teko pasitraukti iš kovos dėl medalių. Aštuoniomis stipriausiomis komandomis po dviejų etapų tapo Panevėžio „Lengvas kąsnis“, Utenos raj. „Užpaliai“, Pasvalio „Vidstata“, Rokiškio „Darola“, Utenos „Ritauga“, Kupiškio „Narjanta“, „Pasvalio melioracija“ ir Kupiškio raj. Subačiaus „Euro“. Ketvirtfinalyje atkakliausia kova vyko tarp „Darolos“ ir „Ritaugos“, pergalė po paskutinėmis sekundėmis pelnytų taškų 13:11 šventė daugkartiniai turnyro dalyviai rokiškėnai. Kitos komandos ketvirtfinalio barjerus peržengė gana lengvai ir pateko į stipriausiųjų ketveriukę.

Paguodos taurėje šiemet rungtyniavo 5 komandos, kurioms labiausiai nepasisekė pirmajame etape: Kupiškio raj. Valakų „Spakainiai“, Rokiškio raj. Suvainiškio „Roksulė“, „Giminės“, „Pandėlys“ ir „Plungės šalmai“. Antrus metus iš eilės Paguodos taurę iškovojo Pandėlio krepšininkai finale 15:13 įveikę „Spakainiai“ ekipos atstovus.

Šiemet pirmą kartą buvo organizuojamos Bendruomenės taurės varžybos, kuriose varžėsi Pandėlio seniūnijos komandos. Pusfinaliuose Pandėlio „Vienas“ įveikė „Roksulę“, o „Pandėlys“ palaužė „Veteranus“, tad nugalėtojai susitiko finale, kur sėkmė lydėjo pagrindinę Pandėlio komandą.

Pirmajame pusfinalyje susitiko amžini šio turnyro varžovai „Darolos“ ir „Vidstatos“ žaidėjai, kova buvo graži, tačiau daugiau jėgų lemiamam turnyro etapui išsaugoję Rokiškio atstovai nugalėjo 16:9 ir pateko į turnyro finalą. Kitą pusfinalį praktiškai be vargo laimėjo užpaliečiai, 23:4 įveikę „Lengvą kąsnį“.

Dėl trečiosios vietos susitiko „Vidstatos“ ir „Lengvo kąsnio“ komandos. Susitikimą po paskutinėmis sekundėmis pataikyto baudos metimo 11:10 laimėjo pasvaliečiai, taip palikdami debiutantus „Lengvo kąsnio“ krepšininkus be turnyro apdovanojimų. Finalo dvikovoje antroje rungtynių dalyje spurtavę „Darolos“ žaidėjai 13:4 nepaliko vilčių „Užpaliams“ ir dar kartą laimėjo pagrindinę turnyro taurę. Tai buvo jau ketvirtoji „Darolos“ pirmoji vieta turnyre per 8 metus kai turnyras vykdomas.

Komandos prizininkės buvo apdovanotos taurėmis, medaliais, alumi. Naudingiausių žaidėjų prizus gavo Benas Bagdonavičius („Lengvas kąsnis“), Eimantas Aukštikalnis („Vidstata“), Aurimas Kvietkauskas („Užpaliai“). Specialus Rokiškio rajono komisariato prizas naudingiausiam turnyro žaidėjui atiteko Tomui Trumpai iš „Darolos“. Paguodos taurės laimėtojų komandoje naudingiausiu pripažintas Šarūnas Vaitkus („Pandėlys“).

Pirmą kartą organizuotose trijulių varžybose dalyvavo 34 komandos. Visos komandos prizininkės buvo apdovanotos taurėmis, stipriausiai komandai moterų grupėje atiteko dar ir papildomas kibirėlis medaus, buvo apdovanotas ir naudingiausias žaidėjas Atvirosios grupės nugalėtojų komandoje – Antanas Mikučionis („Užpaliai“). Specialus rėmėjų prizas už iniciatyvą buvo įteiktas Pandėlio „Kasyčių“ moterų komandai.

Pandėlio sporto klubas ypatingai dėkoja savo rėmėjams: Rokiškio rajono savivaldybei, Broniui Antanavičiui, Pandėlio seniūnijai, Pandėlio miesto bendruomenei, Stasiui Meliūnui, Pandėlio gimnazijai. Dėkojame už pagalbą sekretorėms Gintarei Zolbaitei, Gintarei Marmokaitei, Vaidai Rastenytei, pagalbininkams Vykintui Miežiui, Mantui Savickui, turnyro teisėjams Audriui Jaraminui, Dariui Šomkai ir Tomui Klionauskui. Taip pat nuoširdžiai dėkojame gausiam būriui ištvermingų sirgalių ir mūsų turnyro dalyvių!

Close