Loading...

2012 metų Šv. Onos atlaidų krepšinio turnyras

2012 metais dar žaidžiam tik krepšinį, tačiau jau bręsta idėjos dėl kur kas didesnio renginio.

Nuotraukų galerija

Liepos 28-ąją dieną Pandėlyje šurmuliavo IX-asis Šv. Onos atlaidų krepšinio turnyras, kuriame šiemet varžėsi 34 komandos. Jau 10 valandą ryto susirinkę krepšinio gerbėjai stadione užsibuvo iki 19 valandos vakaro, kada ir paaiškėjo visi šio turnyro prizininkai. Kaip ir kasmet daugiausiai komandų į turnyrą atvyko iš Rokiškio, taip pat buvo Kupiškio, Pasvalio, Biržų miestų atstovų, iš toliausiai atvyko Rūdiškių „BC Vilkai“ (Trakų raj.).

Turnyras vyko dviemis formatais, didžiojoje aikštelėje komandos tradiciškai jau devintus metus rungtyniavo 5 prieš 5. Čia buvo žaidžiami 2 kėlinukai po 5 minutes. Pagrindiniame turnyre šiemet varžėsi 15 komandų. Mažojoje aikštelėje antrus metus buvo rengiami papildomi turnyrai 3 prieš 3. Šiame turnyre rungtyniavo 19 komandų, kurios varžėsi 5 grupėse: šeimų, veteranų, moterų, vaikų ir atvirojoje. Vienerių rungtynių trukmė buvo 8 minutės.

PAGRINDINIS TURNYRAS 5 PRIEŠ 5

Komandų sudėtys:

„Vidstata“ (Pasvalys): Robertas Trepočka, Vaidas Trepočka, Eimantas Aukštikalnis, Edvinas Dubauskas, Gediminas Bražionis, Tadas Jackūnas.
„Spalding“ (Juodupė, Rokiškio raj.): Rokas Kužulis, Tomas Kalpokas, Mindaugas Čeičys, Renatas Tervydavičius, Kasparas Kavoliūnas, Ūdrys Liaudanskas.
„Mintis“ (Panevėžys): Žygimantas Šimonis, Lukas Jonkus, Ignas Jonkus, Irmantas Bžeskis, Žydrūnas Stankevičius, Deividas Pogužinskas.
„Jaunimas“ (Biržai): Jonas Vaičelionis, Tautvidas Samukas, Evaldas Jurgaitis, Gedas Simonavičius, Arnas Sketeris, Andrius Sketeris, Antanas Macys.
„Alonso“ (Rokiškis): Karolis Kvedaravičius, Martynas Bimba, Justinas Merkys, Simas Spaičys, Justas Giriūnas, Valentinas Pupšys.
„Biržai“ (Biržai): Marius Ratkevičius, Egidijus Stapulionis, Svajūnas Dževečka, Irmantas Munkevičius, Andrius Lapėnas.
„BC Vilkai“ (Rūdiškės, Trakų raj.): Žilvinas Krivickas, Laimis Arlauskas, Gytis Kubilius, Edvinas Vorobjovas, Vaidas Zinevičius.
„Veteranai“ (Pandėlys): Nerijus Mišenis, Šarūnas Kaladė, Mindaugas Šedys, Aurimas Girdvainis, Artūras Mišenis, Vilmantas Skardys, Armantas Neniškis, Remigijus Indrašius.
„Roksulė“ (Suvainiškis, Rokiškio raj.): Lukas Nagelė, Simas Nagelė, Dovydas Vaičėnas, Martynas Skruodys, Viktoras Skruodys, Tomas Adulis.
„Darola“ (Rokiškis): Ignas Šijanas, Ignas Juškevičius, Algirdas Macijauskas, Tomas Trumpa, Gintautas Matulis.
„Čedasai“ (Rokiškio raj.): Eimantas Mikalajūnas, Povilas Babaitis, Kąstytis Kepalas, Modestas Frolovas, Rolandas Jurgelionis, Karolis Prunskus, Evaldas Jurgelionis.
„Raudonkepuraitė“ (Kupiškis): Saulius Likša, Justinas Mikšys, Edvinas Mikėnas, Darius Jarmalauskas, Farsadas Korsakas, Deividas Grigėnas, Lukas Augustinas, Ąžuolas Byla.
„Dinamo“ (Rokiškis): Aivaras Aleksiejus, Laimonas Masiulis, Tadas Barzda, Mantas Jukna, Mindaugas Žalkauskas, Vytautas Stankevičius, Ričardas Verslovas, Mantas Butkus, Laisvydas Jankauskas.
„Pandėlys“ (Pandėlys): Vidas Joneliūkštis, Šarūnas Vaitkus, Martynas Karaliūnas, Justinas Karaliūnas, Vykintas Miežis.
„Policija“ (Rokiškis):

I ETAPAS

Pirmajame etape ištraukus burtus komandos buvo paskirstytos į poras. Komandos žaidė dviejų minusų sistema, o toms komandoms, kurios pralaimėjo pirmuosius du kartus buvo surengtas Paguodos taurės turnyras. Po pirmojo etapo iš turnyro pasitraukti teko „Biržų“ ir „Alonso“ komandoms. 8 stipriausios komandos pateko į TOP8 varžybas, o 5 komandoms, kurioms labiausiai nepasisekė susitiko Paguodos taurėje.

TOP8 ETAPAS

Nuo šio etapo komandos teisės klysti jau nebeturėjo ir pralaimėjusios privalėjo pasitraukti iš tolimesnių varžybų. Aštuoniomis stipriausiomis komandomis po pirmojo etapo tapo „Darola“, „Policija“, „Spalding“, „Jaunimas“, „Raudonkepuraitė“, „Dinamo“, „Vidstata“ ir „Mintis“. Du ketvirtfinaliai baigėsi įtikinamais rezultatais, „Jaunimo“ ir „Vidstatos“ komandos savo varžovus įveikė gan lengvai, o „Darolai“ ir „Raudonkepuraitei“ teko gerokai paprakaituoti norint toliau tęsti kovas pusfinaliuose.

Paguodos taurė

Paguodos taurėje šiemet susitiko 5 komandos, kurioms labiausiai nepasisekė pirmajame etape: „Pandėlys“, „Čedasai“, „BC Vilkai“, „Roksulė“ ir „Veteranai“. Paguodos taurę jau trečius metus iš eilės iškojo Pandėlio pagrindinė ekipa finale 11:5 palaužusi savo principinius varžovus Pandėlio „Veteranus“.

Bendruomenės taurė

Dėl bendruomenės taurės pagal turnyro nuostatus gali varžytis tik Pandėlio seniūnijos komandos, šiemet tokių komandų buvo vos 3. Geriausiai sekėsi „Veteranams“, kurie įvėikė „Pandėlį“ ir į viršų kėlė bendruomenės taurę.

Pusfinaliai

Pirmajame pusfinalyje susitiko daugkartiniai turnyro čempionai „Darola“ prieš Biržų „Jaunimą“. Rokiškio komanda neturėjo ypatingai daug vargo su savo priešininkais ir įveikusi juos 17:5 pateko į finalą. Kitas pusfinalis susiklostė kur kas atkakliau, jame vos 1 taško persvara 12:11 Pasvalio „Vidstata“ nugalėjo Kupiškio „Raudonkepuraitę“.

Finalai

Dėl trečiosios vietos susitiko „Jaunimas“ ir „Raudonkepuraitė“. Daugiau jėgų po pusfinalio pavyko išsaugoti biržiečiams, kurie 22:8 tiesiog nubloškė savo varžovus ir pelnė garbingą trečiosios vietos apdovanojimą. Pagrindinio tunyro finale susitiko dvi principinės varžovės, kurių kovos kiekvienais metais sulaukia didelio susidomėjimo tai „Darola“ ir „Vidstata“. Po atkaklios kovos ir tik pro šalį praskriejus paskutiniam metimui rankas į viršų kėlė Rokiškio „Darola“, kuri jau penktąjį kartą tapo turnyro čempione.

Galutinė komandų rikiuotė

1. Rokiškio „Darola“
2. Pasvalio „Vidstata“
3. Biržų „Jaunimas“
4. Kupiškio „Raudonkepuraitė“
5. Rokiškio „Dinamo“
6. Rokiškio „Policija“
7. Panevėžio „Mintis“
8. Rokiškio raj. Juodupės „Spalding“
9. Rokiškio „Alonso“
10. Biržų „Biržai“
11. Pandėlio „Pandėlys“
12. Pandėlio „Veteranai“
13. Rokiškio raj. Čedasų „Čedasai“
14. Rokiškio raj. Suvainiškio „Roksulė“
15. Trakų raj. Rūdiškių „BC Vilkai“

Apdovanojimai

Komando prizininkės buvo apdovanotos taurėmis, medaliais, alumi. Naudingiausių žaidėjų prizus gavo Deividas Grigėnas („Raudonkepuraitė“), Antanas Macys („Jaunimas“), Eimantas Aukštikalnis („Vidstata“). Garbingas Rokiškio policijos komisaro prizas naudingiausiam žaidėjus atiteko Algirdui Macijauskui iš čempionų „Darolos“ komandos. Paguodos taurės naudingiausio žaidėjo prizą gavo Vidas Joneliūkštis („Pandėlys“).

Close