Loading...

2014 metų Pandėlio sporto šventė

Liepos 26-ąją Pandėlys tapo Lietuvos sporto sostine. Į kasmetinę tradicinę Pandėlio sporto šventė šiemet susirinko didžiulis komandų skaičius – 91 komanda (daugiau nei 500 dalyvių). Dauguma komandų susirinko iš Aukštaitijos (Panevėžio, Rokiškio, Biržų, Kupiškio, Utenos), tačiau buvo ir iš toliau atvykusių – Vilniaus, Šakių, Kauno, Plungės, Molėtų. Komandos savo jėgas išbandė keturiose rungtyse: krepšinyje 5 prieš 5, krepšinyje 3 prieš 3 (penkiose atskirose grupėse), futbole 7 prieš 7 bei tinklinyje 4 prieš 4.

Nuotraukų galerija

Tinklinio turnyre ant smėlio šiemet varžėsi 15 komandų, kiekvienos komandos gretose turėjo rungtyniauti ir viena mergina. Keturias prizines vietas tinklinio varžybose iškovojo šios komandos: 1. „Stetiškių ūkis“ (Panevėžys), 2. „Jungtinė“ (Rokiškis), 3. „Velykalnis“ (Rokiškis) ir 4. „Jūžintai“ (Jūžintai, Rokiškio r.).

Futbolo varžyboms stadione buvo įrengtos dvi aikštelės, nes komandų skaičius buvo išties labai gausus. Iš įvairių Aukštaitijos regionų susirinko net 16 komandų. Iki pat vakaro užtrukusio turnyro čempionais tapo komanda „SK Atomas“ iš Panevėžio, antroje vieta atiteko „FC Narjantai“ (Kupiškis), o trečiąją ir ketvirtąją vietas pelnė atitinkamai „FK Rokiškis“ ir „Biržai“. Naudingiausiu finalo žaidėju buvo pripažintas Dainius Staniulis („SK Atomas“).

Krepšinio 3 prieš 3 varžybos buvo organizuojamos penkiose skirtingose apribojimų grupėse (jaunučių, vaikų, moterų, šeimų ir atvirojoje). Jaunučių grupėje tarp 6 komandų geriausiai sekėsi „Supermamų klubui“ iš Rokiškio, antri liko kupiškėnai „Kraštiečiai“, o trečioji vieta atiteko „Čempionų“ komandai iš Utenos. Vaikų grupės varžybose tarp 5 ekipų sėkmingiausiai pasirodė Kupiškio atstovai „Pyragiai“, antri liko „Panabagybė“ iš Biržų ir trečiąją vietą pelnė iš Panevėžio atvykę „Baudėjai“. Moterų grupėje rungtyniavo 4 komandos, kurių tarpe stipriausia komanda išaiškinta buvo „Užpalių“ (Užpaliai, Utenos raj.) merginų komanda, antroji vieta atiteko „Kupiškiui“, o trečiąją iškvojo Pandėlio atstovės „Kasytės“. Šeimų varžybos šiemet sutraukė 7 komandas, kurios buvo išskirstytos į du pogrupius. Šeimų čempionais tapo „Paketuriai” iš Kupiškio finale įveikę pandėliečius „Adomėnus“. „Juočepių“ šeimynai iš Molėtų atiteko trečioji vieta. Gausus būrys komandų varžėsi atvirojoje grupėje, kurioje nebuvo taikomi jokie apribojimai. Šioje grupėje tarp 21 dalyvavusios komandos stipriausia tapo „Užpalių“ komanda iš Utenos rajono, finale užliečiai palaužė Velžio (Panevėžio raj.) krepšininkus, trečiąją vietą pelnė Utenos ekipa, ketvirtojoje palikusi Pandėlio „Kregždutę“.

Sporto šventės akcentu tradiciškai buvo pagrindinis krepšinio turnyras, kuriame komandos rungtyniavo per visą aikštelę 5 prieš 5. Šiose varžybose šiemet varžėsi 17 komandų. Į finalą po varginančios ir visą dieną trukusios kovos pateko dvi panevėžiečių komandos „Velžys“ ir „Dream Team“, finale dominavo gražus žaidimas ir pergalę šventė velžiečiai. Mažajame finale triumfavo „Utena“ įveikusi „Rokvestą“ iš Juodupės (Rokiškio raj.). Paguodos taurės varžybose sėkmingiausiai pasirodė „Banginiai“ iš Kupiškio (naudingiausias žaidėjas Donaldas Kručas), kuriems atiteko Paguodos taurė. Naudingiausiais komandų žaidėjais buvo pripažinti: Jaunius Davniukas („Utena“), Linas Kivyta („Dream Team“) ir Benas Bagdonavičius („Velžys“).

Visos komandos prizininkės buvo apdovanotos medaliais, atskirose rungtyse taurėmis bei specialiais rėmėjų prizais, tinklinyje, futbole ir krepšinyje 5×5 ketvirtąsias vietas užėmusioms komandos atiteko netradicinis prizas – mediniai medaliai. Komandoms nugalėtojoms buvo įteikti ir piniginiai prizai iki 200 Lt. Buvo išdalinta gausybė prizų, kurių dalis atiteko ir žiūrovams, buvo rengiami konkursai metimui iš aikštės centro. Tarp prizų buvo ir specialūs vienetiniai Pandėlio sporto šventės čempioniški marškinėliai.

Pandėlio sporto šventę rėmė: Rokiškio r. vicemeras Egidijus Vilimas, buvęs Rokiškio policijos komisaras Stasys Meliūnas, G.Tokarevienės vaistinė, L.Ramanauskienės kavinė „Kregždutė“, Gerkonių ŽŪB, parduotuvė „Aibė“, D.Juodelienės IĮ, E.Tokarevo IĮ, grožio salonas „Gita“, AB „Rokiškio komunalininkas“, verslininkai Bronius Antanavičius ir Virginijus Lesmanavičius, krepšinio entuziastas Karolis Teseckas, UAB „Sportsmode“ (oficialus Spalding atstovas).

Close